İstanbul / TÜRKİYE
+90 533 5128648 +90 532 3133230
info@jetfixsystem.com

UV Yapıştırıcıların Avantajları

UV Yapıştırıcıların Avantajları

UV_yapistiricilarin_avantajlari
UV Yapıştırıcıların Avantajları ve Özellikleri
UV Yapıştırıcıların Avantajları ve Özellikleri

Son yıllarda farklı alanlardaki uygulamaları oldukça hızla artan UV teknolojisinin, avantajları sayesinde yapıştırıcı sektöründe de benzer ivme ile büyüdüğü görülmektedir. UV ışığıyla kürlenen yapıştırıcılar sektörde kısaca UV Yapıştırıcılar olarak isimlendirilmektedir. Yaygın kullanım alanları nedeniyle UV Yapıştırıcılarla ilgili en çok merak edilen ve araştırılan konuların başında UV yapıştırıcıların avantajları gelmektedir. Bu nedenle okuyucularımız için en önemli avantajlar bu yazıda listelenmiştir:

  • Hızlı sertleşen (kürlenen) UV yapıştırıcıların, avantajları arasında üretim hızını arttırması gelmektedir. Isı ile sertleşen-kuruyan yapıştırıcılar için harcanan bekleme süresi UV yapıştırıcılarda neredeyse sıfırlanır. Yalnızca saniyeler içinde kürlenen UV Yapıştırıcılarla üretim hızı artar, üretkenlikle ile beraber karlılık da artar.
  • Geniş dalga boyu aralığında ışık veren civa buharlı UV Lambalar veya yeni çıkan UV LED (mavi ışıklı) lambalar kullanılarak kürlenme sağlanır. Lamba adedi artırılarak kürlenme/sertleşme/reaksiyon hızı artırılabilir.
  • UV Yapıştırıcılar tek komponentli ürünlerdir. Aktivatör vs. ile karıştırma gerektirmez ve kullanımı kolaydır.
  • Yapıştırıcı tatbik edildikten sonra yüzey Ultraviyole (UV) ışığına maruz bırakılmadan kürlenme reaksiyonu başlamaz. Bu nedenle yapışma öncesi üründe rahatlıkla ince ayarlar rahatlıkla. Bu özelliği ile mükemmel bir çalışma rahatlığı sunar.
  • Uygun dalga boyunda (220-400 nm) ve yeterli yoğunluktaki (an az 20mW/cm2) UV ışığı, yapıştırıcıyı aktif hale getirir. Tam ve güçlü bir seviyede yapışma için yapıştırılacak bölgenin gerekli miktar enerjiye (mJ/cm2) maruz bırakılması şarttır.
  • UV ışığa maruz bırakma süresi, enerji miktarını tayin eder. Bu süre en az 30 saniye en fazla 2 dakikadır.
  • Tiner, solvent gibi uçucu organik bileşenler içermez. Bu nedenle yanıcı, parlayıcı değildir, nefes yolu ile sağlık sorunu oluşturmaz. Kullanım ve depolama için güvenlidir.
  • Ürünün % 100’ü reaksiyona girer ve katılaşır.